OPTI-FEED voerrobot
is ontwikkeld door:
OPTIVECO v.o.f.
Betrouwbaarheid staat bij OPTIVECO hoog in het vaandel.


OPTIVECO + NEDAP = 30 jaar betrouwbare ervaring

Onze samenwerking met Nedap brengt de OPTI-FEED tot een ijzeren geheel.
Al meer dan 30 jaar is Nedap Agri werkzaam in diverse sectoren van de agrarische industrie. Nedap Agri heeft o.a. oplossingen om het voeren en melken te automatiseren en optimaliseren. Nedap Agri was het eerste bedrijf dat individuele voerverstrekking (voerstations) op basis van elektronische identificatie toepaste bij koeien, schapen, geiten en zeugen. Wij liften mee op deze 30 jaar evaring en het wereldwijd dealernetwerk, dan mogen wij toch spreken van betrouwbaar.

Website van Nedap-Agri >> Nedap-Agri


Cehave Landbouwbelang staat 100% achter individueel voersysteem

Het team geitenspecialisten van Cehave Landbouwbelang staat 100% achter het gebruik van een systeem waarbij krachtvoer individueel wordt verstrekt. Voorwaarde om tot een hoger rendement te komen is dat het praktisch goed toepasbaar is en geen grote kosten met zich mee brengt.
Met een dergelijk systeem kan elke geit snel en eenvoudig de krachtvoergift verstrekt krijgen die het verdient. De juiste krachtvoergift per geit verhoogt met zekerheid het saldo.
Het saldo is het kenmerk wat Cehave Landbouwbelang hoog in het vaandel heeft staan.

Het saldo per geit (en bedrijf) wordt sterk bepaald door:
* Melkprijs
* Krachtvoerkosten
* Kg vet en eiwit productie samen met de kg melk per geit!

Enkele aandachtspunten die aan bod komen bij individueel voeren zijn:
* Verse geiten na opstart hard kunnen voeren.
* Na het bereiken van de piek zuiniger kunnen voeren.
* Het voeren naar prestatie van de melkgeit.
* Nauwkeurige dosering kunnen toepassen.
* Goede dierherkenning noodzakelijk.
* Voeren volgens melk-voertabel of lactatiecurve.

Website van Cehave >> Cehave


Toekomstvisie Rabobank

Gezien de ontwikkeling op de grondstoffenmarkt verwacht de Rabobank dat het individueel voeren van melkgeiten zorgen kan voor een hoger voersaldo.
De Rabobank verwacht dat grondstoffenprijzen door grotere vraag op een gemiddeld hoger niveau zullen komen dan de afgelopen jaren het geval was (zie grafiek). Geitenhouders zullen hierdoor meer geld moeten betalen voor krachtvoer.
Marinus Lammers, senior accountmanager Agri bij de Rabobank verwacht dat, vooral bij rantsoenen die voor een groot deel uit krachtvoer bestaan, het individueel voeren dan al snel een voordeel kan opleveren.ForFarmers Geitenhouderij:

Opti-feed is een welkome aanvulling op de bestaande voersystemen in Nederland voor het individueel verstrekken van krachtvoer. Het individueel voeren van geiten betaald zich terug in lagere voerkosten, en dierspecifieke voedering zodat elke geit krachtvoer krijgt naarmate zij kan produceren. Voeding kan zo nog beter op dierniveau worden geoptimaliseerd, en tijdig worden bijgestuurd.

ForFarmers is bekend met de mogelijkheden van het koppelen van de melkgift aan de krachtvoergift en juicht dergelijke ontwikkelingen in de geitenhouderij toe. Het grote voordeel van het Opti-feed systeem is dat het relatief eenvoudig toepasbaar is in een bestaande stal, aldus de geitenspecialisten van ForFarmers.

Website van ForFarmers >> ForFarmers